OEPS..... einde camper !!!
Door: Edith (& Jan)
Blijf op de hoogte en volg Edith & Jan
20 November 2010 | Australië, Sydney
Op moment dat ik dit zit te tikken is het de volgende dag 00.30 Sydneytijd (de 3e tijdzone in deze vakantie). Mijn gedachten gaan naar vanmorgen want daar begint de dag. Het lijkt een eeuwigheid geleden, zoveel hebben we weer meegemaakt vandaag! Goed vanmorgen voor het laatst wakker geworden in de camper. Als we een wekker zetten, ben ik meestal voor de wekker afgaat wakker. Ook vanmorgen,op mijn horloge dacht ik 6.00uur te zien. No problem, kan ik lekker op mijn gemak douchen, daarna ontbijten, inpakken en schoonmaken. In het toiletgebouw kwam ik al zeker 4 vrouwen tegen. Kom ik gedouched en wel terug, zet de computer aan en zie dat het pas half zes is! Was ik er al om 5 uur uit!!! Goed, alles zeeer op het gemak gedaan. 2 Nederlands/belgische jochies blij gemaakt met mijn body board, werden wij ook weer blij van, zij hadden nog een maand vakantie in Australie! Volgens onze papieren kunnen we de camper pas om 10.00 terug brengen en om 12.15uur gaat ons vliegtuig naar Sydney. We willen er op tijd zijn om te voorkomen dat we in de rij moeten staan en dat het stressen wordt om het vliegtuig te halen. Het is, ondanks de tomtom, even lastig om de goede weg te pakken te krijgen. Een onoverzichtelijke ingewikkelde rotonde 3 maal geprobeerd en 3 maal de verkeerde afslag genomen! Pfff wat heerlijk dat we vroeg genoeg zijn weggegaan!! Bij Britz aangekomen staan er al een aantal mensen en die worden ook al geholpen! Bleken ze al vanaf half acht open te zijn..... Alles in orde en op tijd op het vliegveld, goede vlucht en dan sta je ruim 2 uur later zomaar in Sydney!! (volgens de klok ruim 3 uur later want er is een uur tijdsverschil met Brisbane). Met een pendelbus werden we vanaf het vliegveld naar het treinstation Centraal gebracht en omdat ons Hotel hier dicht bij lag zijn we verder maar gaan lopen. Prima hotel op een prima lokatie en ook hier worden we ge-upgreed. We krijgen een dubbel 2pers. kamer. Er staat naast het 2 pers. bed ook nog een stapelbed in. Als we het missen om via een trappetje naar bed te gaan (hadden we de afgelopen 3 weken immers gedaan), kunnen we hier nu langzaam van afkicken. Wandelschoenen aan en we gaan weer op pad. Er zijn heel veel mensen op de been. We zitten in de buurt van de China-town en om de hoek is ook een enorm gebouw waar City Market op staat. Allemaal kramen, winkeltjes en eet dingen. We gaan er maar even door heen. Op weg naar de haven komen we een monorail tegen. Zo'n 3 mtr. boven de grond maken we een tourtje zodat we een beetje indruk krijgen van dit gedeelte van de stad, helemaal leuk! Daarna op ons akkertje richting haven gelopen. Er lagen in de haven maar 8 zeilboten en allemaal van 1 merk...... Hunter!!! Helemaal leuk en voor Jan kan deze haven dus al niet meer stuk!! Genietend van het zonnetje zitten we lekker mensen te kijken. In de haven wordt vuurwerk voorbereid voor vanavond 21.00uur We slenteren op ons gemak in de rondte en komen bij allerlei eetgelegen waar wij in ons korte broek beslist niet welkom zouden zijn! Ook liggen er heel veel partyboten waar zich allemaal groepen mensen voor verzamelen. Mensen die allemaal vreselijk hun best hebben gedaan om er prachtig uit te zien. We gaan op een houten rand zitten kijken naar al die mensen, gewekdig!!!! De een nog mooier dan de ander en dan die schoenen..........heel veel vrouwen hadden vooraf niet genoeg geoefend om goed op die enorme hakken te kunnen lopen. Je zou bijna medelijden met ze krijgen!! De boten varen af en aan en ook de verschillende groepen en groepjes. Sommige groepjes zie je wel drie keer van een boot gestuurd worden, alle boten lijken het zelfde. We genieten ons suf van wat we allemaal langs zien komen. Het wordt langzaam maar zeker wat frisser maar omdat we het vuurwerk van negen uur wel willen zien slenteren we langzaam die richting uit. Gelukkig is daar ook een Subway zodat we ook nog een lekker broodje kunnen scoren. Het vuurwerk begint een kwartiertje later en is na ruim 10 minuten afgelopen maar echt ontzettend mooi. Eigenlijk houdt ik niet zo van vuurwerk, met name niet van dat geknal, maar dit vuurwerk was zo mooi dat dat knallen naar de achtergrond verdween. Leuk he, zo met je neus in de boter vallen!! Brisbane was (tjee dat was pas gisteren) een leuke stad, van wat wij hebben gezien. Sydney is weer heel erg anders, hangt een hele andere energie. Veel oud met nieuw gecombineerd. We hebben hier nog 2 volle dagen, dat wordt weer echt genieten!!!
20 November 2010 - 14:09
Jolanda:
Mooi vuurwerk en leuk he mensen kijken. Geniet er nog even van, liefs Jollie -
20 November 2010 - 21:32
Chris:
Vanavond weer even jullie verslagen van de laatste dagen gelezen en de foto's bekeken. Wat een ervaring Edith om in zo'n hoge golf te durven springen en je mee te laten nemen!! En wat fijn dat je ons door al die foto's mee laat genieten.
Goeie reis terug!